Inbouwspots badkamer

De verlichting in je badkamer heeft twee hoofddoelen: het moet er voor zorgen dat je je veilig in je badkamer kan begeven, want doordat er soms water op de vloer licht is de kans op uitglijden groter dan elders in je huis, en de verlichting in je badkamer moet natuurlijk ook nog een beetje sfeervol zijn, want het blijft je huis. Om dit alles op een energiezuinige manier te kunnen bereiken is de beste oplossing inbouwspots badkamer. Met inbouwspots kan je er namelijk voor zorgen dat jouw badkamer perfect en sfeervol verlicht is.

Verlichting is belangrijk voor de veiligheid

De badkamer is misschien wel de gevaarlijkste ruimte in je huis. Dat lijkt op het eerste gezicht misschien onlogisch, maar als je bedenkt dat het vrij normaal is dat er water op de vloer van je badkamer ligt, wordt het gezien het uitglijdgevaar toch wel logisch. Spots helpen hierbij door alles perfect te verlichten, en doordat niet alle spots tegelijkertijd aan hoeven. Het gebeurt namelijk weleens dat mensen ‘s nachts het licht in de badkamer uit houden omdat zoveel licht niet fijn is als je net uit je bed bent. Doordat het dan moeilijker wordt om te zien is het risico op uitglijden een stuk groter.

Houd je badkamer ook sfeervol

Hoewel je wilt dat je badkamer zo goed mogelijk verlicht is moet je er ook op letten dat je badkamer er niet zo steriel uit gaat zien als een operatiekamer. Daarom is het belangrijk dat je de LED inbouwspots zo gebruikt dat ze de sfeer in de badkamer ten goede komen. De spots op het bad zelf richten is bijvoorbeeld iets wat je kan doen om hiervoor te zorgen. Een douche gebruik je om snel schoon te worden, maar een bad is om na een lange dag te relaxen, en daar is de sfeer dus het belangrijkst.