Kerst duurt natuurlijk nog wel even, maar het is nooit te vroeg om na te denken over kerstversieringen. Steeds eerder in het jaar zie je kerstbomen en kerstversieringen voorbij komen in winkels en bijvoorbeeld op sociale media. Maar sommige mensen hebben een kleine ruimte om te versieren, bijvoorbeeld alleen een studentenkamer of buiten alleen een balkon. Ook deze mensen willen natuurlijk wel de kerstsfeer in huis halen dit jaar. In deze blog bespreken we namelijk een aantal kerstbomen die jij in huis kunt halen als je weinig ruimte hebt. Ook als je niet zoveel zin hebt in een traditionele kerstboom is deze blog erg interessant. Lees snel verder!

Ga voor alleen de takken!

Wil je toch een ‘echte’ kerstboom, maar heb je geen ruimte voor een kerstboom in een pot? Ga dan voor alleen de takken van een kerstboom. Zet ze in een mooie vaas en hang er vervolgens de mooiste kerstballen en ornamenten in. Ideaal als je het bijvoorbeeld op een tafel of dressoir zet, want zo neemt het geen extra ruimte in je woonkamer in.

Een kerstboom op de muur

Een kerstboom van lampjes op de muur is ook een hele goede optie als je weinig ruimte hebt in huis. Eigenlijk neemt deze kerstboom helemaal geen extra ruimte in en kun je hem ook gewoon toevoegen aan je kerstversieringen als je wel een normale kerstboom kwijt kunt in je huis. Koop een snoer met lichtjes en teken vervolgens uit hoe groot je de kerstboom wilt hebben. Sla vervolgens was spijkers in de muur in de vorm van een kerstboom en hang de slinger aan de spijkers. Heel gemakkelijk en het geeft een leuke sfeer!

Een boom gemaakt van takken

Ga het bos in ga daar op zoek naar takken. Natuurlijk alleen de takken die op de grond liggen. Zoek takken in verschillende formaten, en leg ze in de vorm van een kerstboom,van klein naar groot. Door deze takken vervolgens onder elkaar te hangen aan de muur, er lichtjes en kerstballen in te hangen, heb je helemaal de kerstsfeer in huis gehaald.

Lichtjes buiten

Ook als je buiten weinig ruimte hebt voor een kerstboom, kun wel degelijk de kerstsfeer ook in je tuin laten terugkomen. Dit kan gemakkelijk met de kerstbomen van Fairybell. Zij hebben verschillende kerstbomen gemaakt van lichtjes, om in je tuin te plaatsen. Ga bijvoorbeeld voor een deurkerstboom als je helemaal geen buitenruimte bij je huis hebt. Of ga voor een muurboom als je een klein balkon hebt.